Het Pensioenfonds Suriname (PFS) streeft er naar zijn cliënten zo dienstbaar mogelijk te zijn. In dat kader biedt het fonds reeds geruime tijd de mogelijkheid aan gepensioneerden om overzichten van gestorte pensioenen online te bekijken.

Cliënten die hiervan gebruik willen maken moeten zich eerst laten registreren middels het invullen en indienen van een aanvraagformulier. U ontvangt daarna inloggegevens waarmee u uw reeds gestorte pensioen op de website kan bezichtigen.

Om de dienst nog dichterbij onze cliënten te brengen hebben wij nu ook een mobile applicatie ontwikkeld die de geregistreerden in de gelegenheid stelt overzichten te bekijken en eventueel te downloaden op uw mobiele telefoon, zonder daarvoor eerst de website te bezoeken.

Hoe krijg ik toegang tot de mobiele applicatie? Simpel. Afhankelijk van het besturingssysteem dat uw mobiele telefoon gebruikt (Android of iOS) download u de applicatie vanuit Google Playstore of Apple Store. Dat doet u door te zoeken naar de applicatie ‘Pensioenfonds Suriname (PFS)’. U zult de applicatie herkennen aan de kleuren van het Pensioenfonds Suriname namelijk groen, geel en oranje. De applicatie kan overigens alleen gebruikt worden indien u toegang heeft tot internet. U kunt de app ook via deze links downloaden:

Google Playstore: https://play.google.com/store/apps/details…

Apple Store: https://apps.apple.com/app/id6458739388

Nadat u de applicatie heeft gedownload en het heeft geopend vult u vervolgens de inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in die u heeft ontvangen bij het registreren voor het bekijken van overzichten op de website. Na het inloggen vult u een willekeurige viercijferige code in. De bedoeling van deze code is dat u niet telkens met uw gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te loggen wanneer u de Pensioenfonds App wenst te gebruiken.

Nadat u de code heeft ingevuld klikt u op de knop ‘doorgaan’. U heeft daarmee toegang tot de applicatie en kunt uw financiële of algemene pensioenverklaringen downloaden. Voor het bekijken van overzichten van uw reeds gestorte pensioenen kiest u de optie ‘financiële verklaringen’. U selecteert een datum (jaar en maand) en klikt vervolgens op de knop ‘download rapport’. Het financieel overzicht van de gekozen maand zal vervolgens in een nieuw scherm opengaan. U kunt het overzicht opslaan door rechtsboven op het downloadpijltje te klikken. Het overzicht zult u vervolgens vinden in de map ‘Mijn Bestanden’ of ‘My Files’ in uw mobiele telefoon.